Bardzo pożywna i syta sałatka. Dzięki połączeniu smaku tuńczyka, papryki i ogórka sałatka jest idealną propozycją na każdą okazję.
Składniki
- 2 puszki tuńczyka w oleju ( ok. 400 g razem )
- 500 g makaronu rurki
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu
naturalnego
- 1 ogórek wężowy
- 2 papryki
- pęczek szczypiorku
- sól, pieprz ziołowy
Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni to możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Dlatego zachęcam do komentowania, lajkowania, udostępniania oraz do innych form wspierania :)
Z góry dziękuję.
Wykonanie
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić,
przelać zimną wodą, odsączyć. Ogórki i paprykę umyć. Ogórki pokroić w cienkie
plastry. Z papryk usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Tuńczyka osączyć.
Szczypiorek przepłukać, osuszyć i posiekać. Makaron wymieszać z warzywami i rybą.
Dodać majonez, jogurt i szczypiorek, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem
ziołowym.
Uwaga
– sprawdzona rada
- Sałatka najlepiej smakuje gdy ma temperaturę pokojową :)
Życzę smacznego.
Komentarze oraz lajki mile widziane :)
5 komentarze:
Ciekawa i bardzo apetyczna sałatka :)
Rewelacja! Zbyt dułogo nie wytrwala w mojej lodowce :)
Bardzo fajna propozycja. Jestem za. :-)
Polecam - naprawdę bardzo szybko znika z lodówki :)
Bardzo ciekawe połączenie :) Prosta, ale przepyszna :) Super!
Prześlij komentarz